19 Ekim Çarşamba günü Webrazzi Summit’in gözdesi Webrazzi Arena düzenlendi. Web dünyasının en büyüklerinin sahneye çıkmasının yanı sıra 50 startupın stand açtığı Startup Lounge gün boyu katılımcıları etkilemeye çalışan girişimcilere ev sahipliği yaptı. Girişimcilerin yatırımcı bulmaya ya da ilk müşterilerini bulmaya çalıştıkları lounge oldukçe keyifli bir ortam haline gelmiş.

Girişimciler için günün en heyecanlı kısmı tabii ki Webrazzi Arena idi. Moderatör’ü Duygu Öktem ve jürileri Arda Kutsal (Webrazzi), Hasan Aslanoba (Aslanoba Capital), Nevzat Aydın (Yemeksepeti) ve Sina Afra (Evtiko) olan Arena’da 10 girişimci, girişimlerini jürilere kanıtlamak için sahnede ter döktü.

Webrazzi Arena sahnesine çıkış sırasına göre girişimler:

1. API Plug – ChatBot

Websitesine gelen kullanıcının chatbot aracığı ile müşteri isteklerini anlama ve müşteri potansiyelliklerini puanlamaya yarayan chatbot aynı zamanda İnsan Kaynakları Departmanında işe alım için bile kullanılabiliyor. Ekip ilk denemesini Deniz Bank ile yaparak başvuran adayların departman uygunluklarını inceleyip puanlanmasını sağlamış. Şu an 4 şirket ve 8 start-upla birlikte çalışan API Plug lansmanını bugün Webrazzi Arena’da yaptı.

2. EvdekiBakıcım

Evde bakım profesyonelleri ile aileleri bir araya getiren bir platform olan EvdekiBakıcım ailelere sürekli ve güvenli bir ortam sunuyor. Bakıcıları 5 aşamalı sınavdan geçiren girişim aileleri sigorta güvencesi altına alıyor ve bakıcılarına iyzico aracığı ile ödemelerini yapıyor. Şu an da 700 bakım elemanı ile 1500 aileye hizmet veren 30000 saatten fazla bakıcılık hizmeti vermişler bile. Bugün duyurdukları bir haber de instant booking konsepti. İlk kullanım yeri Roma olacak olan instant booking sinemaya veya yemeğe gitmeye karar verdiğinizde bakıma ihtiyacı olan aile bireylerini rahatça evde bırakabileceğiniz bir sistem. %20 kar ile çalışan girişim piyasada bu alanda çalışan şirketlerden çok daha ucuza bu hizmetleri sunduklarını söylüyor. 10 aydır aktif olan girişim bu ay şimdiden 18.000 TL net karı geçmiş durumda.

Sina Afra jüri soru cevabı sırasında hem pazarlarının hem de iş modellerinin çok güzel olduğunu söyledi.

3. Frizbit

Şirketler için web push notification kullanarak pazarlama otomasyonu sağlayan bir araç. Hem web hem de mobil kullanıcıları hedefleyen girişim. Kullanıcı ile etkileşimi en yükseğe çekmek için çalışan girişim e-ticaret alanında şirketlere destek olacak bir uygulama. Uluslararası pazardaki en büyük rakibi ile arasındaki asıl fark schedule edilebilen push notification hizmeti. Şirketlerini Amerika’da açan girişimciler iş modellerini de freemium üzerine kurduklarını söyleyerek sunumlarını tamamladılar.

4. MOSX

Arabaların akıllanmasını sağlayan bir cihaz. Cihazı arabanıza taktığınız an telefonunuzla arıza tespiti yapabilir, arabanızdaki değişiklikleri telefonunuzdan görebilir, sürüş alışkanlıklarınızı, karbon ayak izinizi, size söyleyebilir. Sistem ilk duyurusunu Webrazzi Arena’da bugün yaptı.

Araç sahiplerine eve servis araç bakım hizmeti sunan Mobil Oto Servisin bir girişimi olan MOSX 1 yıllık MOSX cihazı ve premium üyelikle 29TL’ye satılıyor.

5. okul.com.tr

Okul.com.tr’de lansmanlarını Webrazzi’de yapan girişimlerden biri. Özel okullarla velileri buluşturan bir platform. Okulları youmları ile görebilen veliler, çocukları için okul seçme döneminde okulları kıyaslayabilir, okullardan randevu alabilir. Okullar da tanıtım ve geri bildirim olarak faydalanacakları sistemden şimdiden yararlanmaya başlamış. 4 ilde 10000 okulun kayıtlı olduğu okul.com.tr şu an kullanımda. 2019’da da İspanya’ya açılmayı hedefliyor.

6. Shopsta

İnstagram mağazaları ile İnstagman’dan alışveriş yapmak isteyen insanları aynı platformda buluşturmayı hedefleyen girişim, instagramdan ürün satan kullanıcılarla alıcılar arasındaki güveni arttırmaya ve kredi kartı gibi kolaylıkları sağlamayı hedefliyor. 2017 hedefleri 500’den fazla mağazayı shopsta bünyesinde barındırmayı planlarken bir yandan da uluslararası pazara açılmayı hedefliyor.

7. Shrippy

İnsanların sosyal medyalarda fotoğraflarını ürün adı veya markası hatta fiyatı ile fotoğraf üzerine etiketlemesini sağlıyor. Azerbaycan’da ilk kullanım denemesini yapan girişim moda bloggerları sayesinde oldukça yüksek bir etkileşim almış. Kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını kaydedip bunu reklam için kullanmayı hedefleyen girişimin gelir modeli de bunun üzerine. Nerden aldıklarını söylemeseler de ilk yatırımlarını almışlar.

Şahsi fikrim bunun bir görgüsüzlük uygulaması olduğu yönünde.

8. Spirohome

Astım ve Koah hastalarını evden takip edebilme olanağı sağlayan girişim, nefes testi cihazı ile telefona direkt veri aktaracak ve sonuçları doktorla direkt paylaşabilecek, sistem sayesinde hastalıkların kontrol altına alınması hedefleniyor. Dünyaya yayılmayı hedefleyen girişim arenada gördüğümüz tek sağlık teknolojisi girişimi. Dünyada 8 milyon hastanın düzenli olarak günlük nefes testlerini yapması gerektiğini vurgulayan girişim cihazlarını 149 dolardan satmayı hedefliyor. Şu an prototip aşamasında olmalarına rağmen sertifikasyon sürecinden sonra (Ocak 2017 gibi) üretime başlayacaklar.

9. tarlamvar.com

Ağaç sahibi yapan, köylü ve doğa dostu platform. Köylülerin kullanmadığı arazileri kiralıyor, bu arazide çalışacak ihtiyaç sahibi kişileri istihdam ediyorlar ve 3 paketleri ile sizi ağaç sahibi yapıyorlar. 3 paketleri: dalından ye paketi, 900 TL ile kendi ağacınızın sahibi olabilir ve mahsüllerini her yıl kapınıza gelmesini sağlayabilirsiniz, bağış paketi 375 ile bir derneğe ağaç bağışlayabilir ve her yıl derneğin bu ağaçtan gelir elde etmesini sağlayabilirsiniz ve yatırım paketi ile yine 375 TLye kendinize bir ağaç alıp bunun gelirini her yıl banka hesabında görebilirsiniz.

Ayrıca her 6 ayda bir size ağacın fotoğrafını da mesaj atıyorlar. Bir sosyal girişim olmasına rağmen, sosyal değerleri hedefleyen kar amacı güden bir girişim olduklarını söylediler jüri soru cevabında.

10. Workif

Micro ölçekli kobiler için kolay kullanılabilir müşteri ve iş takip yazılımı. Muhasebeden iş gücünü kontrol etmeye kadar kobilere destek olmayı hedefleyen yazılım, ödemeleri internetten de alabilmelerini sağlayabilmek adına iyzico ile anlaşmış.

Webrazzi Arena’da sona gelindiğinde jüriler aralarında ilk üçe girenlere karar verdi. Kazananlar Webrazzi’nin destekleri ile hem yurtdışı etkinliklerine gidecek hem de kendilerini duyurma fırsatı bulacaklar.

3. MOSX

2. Shopsta

1. Evdekibakıcım

Tüm katılımcıları ve kazanaları startuphukuku ailesi olarak tebrik ediyoruz.

Posted by Recep Anıl Aydemir

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir