girişimcilik, 6 nokta

Merhaba, girişimciliğin özünü kavramaya çalışıp hayata uygulanabilir şekilde hep birlikte irdeleyeceğiz.Hayat kurtarıcı maddeleri belirlemeye çalışmış olup sizden istediğim ise bu yazıyı okuduktan sonra girişimcilik hayatınızda problemli gördüğünüz nokta/noktaları değiştirmeniz.

Noktalarımızı yüzeysel olarak geçmeye çalıştım, önemli olan bu noktaları hayatınızla bağdaştırıp hangi konularda problemlem yaşadığınızı tespit etmenizdir.

GİRİŞİMCİLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKEN 6 NOKTA:

motivasyon-filmi-2

1)Motivasyon: Girişimciliğin aşamalarında sona yaklaşma heyecanı içerisindeyken bir hatanın ortaya çıkması durumunda moral sıfırlanır.Hayatın hiçbir zaman kolay olmadığını, başarı için mücadele edileceğini asla unutmayın.Eğer yarım bırakırsanız tarih sayfalarında dahi yer alamazsınız ama mücadele edip tamamladığınızda kendinize yeni bir yol çizmiş olursunuz.

Not:Yarım bıraktığınız işleriniz, beyninizin bir köşesinde yer alır ve hiç beklemediğiniz anda sizi rahatsız etmeye başlar, en azından mücadelenizi bırakmayın ki beyninizin uygulayacağı baskılardan zarar görmeyin.

teaser1

 2)İnovasyon: Girişimci, inovasyonu ürün veya hizmet olarak pazara taşımayı başaran kişidir.Peki inovasyon ne demektir?  İnovasyon;  ‘kazandıran (katma değer yaratan) yenilik’ olarak tanımlayabiliriz. Daha da sadeleştirdiğimiz de; inovasyon yeni fikirleri, buluşları ve süreçleri pazara yönelik olarak değere (kullanıcının problemlerini çözecek, ihtiyaçlarını tatmin edecek değere) dönüştürülmesidir.

satis-koclugu

3)Üretim-Pazarlama-Satış: Zamanın talebine uygun bir ürün geliştirdiğiniz zaman insanların arz isteği ister istemez fazla olacaktır.Burada karşımıza inovasyonun etkisi çıkmaktadır.Pazarlama noktası ise en kritik noktadır.Pazarlama; ürünün oluşumundan önce ve sonrasında da karşımıza çıkar.Bunun için ürünün özelliklerini ve insanlığa faydasını en iyi bir biçimde aktarılması gerekmektedir.

finansal_yonetim

4)Finansal Gereksinim: Bir fikriniz var fakat bunu hayata geçirmeniz için belli bir maddi kaynağınız yok mu? Bunun için Türkiye’de belirli kuruluşlar bulunmaktadır.Girişimci mi yoksa hayalperest mi olduğunuz bu maddede anlaşılır, fikirlerinizi hayata geçirin!

images-1

5)Ortaklık:  Bu noktamız sizin kararınızla değişkenlik gösterir.Bazı girişimciler tek başına daha rahat çalışabileceğini söylerken, diğer girişimciler ise takım ruhuyla ve görev dağılımı metoduyla çalışmayı ister.Burada dikkat etmemiz gereken ise yola çıkacağımız kişiyi doğru seçmektir.

businessnetworking1

6)Networking: İnsanların tek başına bir noktaya gelemeyeceği için birbirimizin yardımına ve hoşgörüsüne ihtiyacımız bulunmakta olup empati kurabilme yeteneği önemli bir husustur.Bir etkinliğe katılmadan önce kesinlikle ”asansör cümlenizi” oluşturun.Böylece yeni tanışacağınız kişilerle daha iyi bir iletişim sağlamanıza yarar sağlar.Eğer bir etkinliğe gidecekseniz, gitmeden önce hangi konuşmacıların geleceğine bir göz atıp sorularınızı hazırlayın, networking pratik sayesinde gelişen bir noktamızdır yeni tanıştığımız insanlar bizlere ilham verirler, konuşmaktan ve soru sormaktan çekinmeyin.

Yararlandığım kaynaklar arasında ‘The Business Philosophers’ yer almaktadır.

Posted by Ezgi Karabatı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisidir. Konuşmayı, dinlemeyi her şeyden önce paylaşmayı ve seyahat etmeyi seven bir öğrencidir.

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir